Lody van de Kamp en Saïd Ben Salam bouwen samen tent op voor uitdeelactie

Door Kemal Rijken • Jonet.nl
15 mei 2020

V.l.n.r. man onbekend, Lody van de Kamp, Saïd Ben Salam Arre Zuurmond, )foto: R. Vos)

Rabbijn Lody van de Kamp en Saïd Ben Salam, een bekende Amsterdamse jongerenwerker van Marokkaanse komaf, hebben vrijdag de handen ineen geslagen om eten uit te delen. Het gaat om groente en fruit dat bestemd is voor minder bedeelden in die het moeilijk hebben gekregen door de coronacrisis. Aan het project doen verschillende clubs mee, waaronder HVO-Querido, WOW, stichting Karam en Streetsmart. Het eten wordt aangeboden door Fresh Food, groothandel Van Doorn en Vos Kosjer Catering.

Op een parkeerterreintje in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer werd vrijdagochtend een tent opgezet, die mede werd verzorgd door de Amsterdamse Ombudsman Arre Zuudmond. Samen met Van de Kamp en Ben Salam bouw hij de partytent op, van waaruit de invoer en distributie plaatsvindt. De jongeren uit de buurt zijn opgetrommeld om een handje mee te helpen. ‘Soms zit er ook af en toe fruit met een plekje teveel bij en deelraad West bood aan dit gratis af te voeren’, aldus HVO-Querido in een persbericht.

Diezelfde organisatie en autoverhuurbedrijf Diks stelden busjes voor het project beschikbaar, waarmee het groente en fruit naar kleinere uitdeelplekken in de wijken wordt gebracht. Samen met het Rode Kruis werden er nieuwe probleemgroepen gevonden. Zij zijn gekoppeld aan de route die de busjes rijden. ‘Voorbeelden van afgiftepunten: Florakokjes in Noord (250), De Braziliaanse gezinnen van Gianni (250), Dappere dames in Oost (400), de Voedselbanken, heel Amsterdam Zuidoost en Buurtboerderij Ons Genoegen’, aldus het bericht.

Het is de wens van alle deelnemers dat de tent nog lang kan blijven staan, onder meer omdat de coronacrisis voorlopig nog niet voorbij lijkt.