Buurt activiteiten

BuurtactiviteitenSaïd Bensellam en Lody van de Kamp ontwikkelen landelijk – samen met het kennisinstituut Movisie – ‘Saïd&Lody, werken met Duo’s’.

In onze aanpak steunen wij het lokaal beleid bij het betrekken van groepen (jongeren) op elkaar, voor het scheppen van goede onderlinge verhoudingen en het leggen van onderlinge verbindingen bij de jongere generatie van de verschillende gemeenschappen.

Centraal staat in die methode het aangaan van de dialoog met die ander.

Het Duo Saïd en Lody plaatst het eigene van jongeren en van volwassenen centraal.

Onze uitgangspunten zijn:

  • focus op talent;
  • geen veralgemenisering;
  • oprecht en open optreden.

Heb je gehoord over spanningen tussen jongeren in de wijk? Over criminalisering of radicalisering van jongeren? Samen met jou werken wij aan de toekomst van jongeren in de eigen veilige woonomgeving. 

Saïd&Lody, werken met duo’s’ is een methodiek om echt contact te maken met jongeren uit diverse culturele achtergronden.

We praten over beeldvorming, discriminatie, uitsluiting, polarisatie.

Ben je een iemand die zich inzet voor de gemeenschap en jongerenbetrokkenheid?
Door samen met jongeren van je eigen wijken voor dialoog te zorgen, maken we mogelijk dat jongeren in hun eigen wijk aan hun toekomst werken.

De methodiek wordt op talloze plaatsen succesvol toegepast. Regelmatig ook als leertraject om strafvervolging te voorkomen. In meerdere gemeenten in Nederland (Amsterdam, Arnhem, Alkmaar, Enschede, Haarlemermeer, Haarlem, Harderwijk en Den Haag) blijkt ‘Saïd&Lody’ een uitstekende methode te zijn om jongeren toekomstgericht te laten kijken. Het stimuleert ze op zoek te gaan naar kansen voor een betere toekomst.